motto

" the best interior design is living with the people you love ... otherwise, it's all about imagination "

15 mai 2014

Le Grotte Della Civita

Matera, o asezare mica din sudul Italiei, a fost înscrisa în anul 1993 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Orasul este vestit in intreaga lume pentru casele si bisericile sapate in tuf ( roca vulcanica ) - caracteristica regiunilor Basilicata si Puglia - zona fiind locuita de catre om inca din perioada Paleolitica.
Odinioara saraca, si neglijata, asezarea in ultimii ani a fost repopulata si in mare masura restaurata, astazi fiind in mare voga, iar parte din grotele existente au fost transformate in hoteluri. Le Grotte Della Civita - asa se numeste hotelul pe care il vedeti in imagini - este unul dintre ele si a fost construit de catre Daniele Kihlgren, un investitor si antreprenor de origine suedeza. Spatiul este spectaculos si dispune de 18 camere, toate sculptate in grote, ale caror usi masive din lemn vechi au imense chei din fier. Încăperile sunt sobre şi minimale, cu lumini discrete, cu încălzire în podea, o combinatie fermecatoare de simplitate austeră şi lux. Nu există televizor, nu exista frigider ... exista insa multe, multe lumânări. :) Decorul este cu adevarat minimalist ... dar savuros pentru o vacanta de vis :))) ... enjoy !

 









 

 





































foto via THECOOLIST and INOOL (mai multe imagini puteti vedea aici) ... with thanks !

PS : dacă v-a plăcut acest articol, un like pe pagina mea de Facebook ar fi un simplu gest de incurajare . Va multumesc oricum, si va mai astept ! ... astrid








Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...